augustus

architecten

Villa R.

 

Projectgegevens

 

Opdrachtgever: Particulier

Locatie: Weert

Oplevering: 2018

Bruto vloeroppervlak: 283 m2

 

Ontwerp en engineering: Augustus Architecten

Bouwmanagement: Ghijsen Vastgoed

Constructeur: Bolwerk Weekers

Uitvoering: Vos Bouwbedrijf

Fotografie  Base Photography

 

De bestaande splitlevel-karakteristiek bood aanleiding om de woning in de breedte uit te breiden. Aan de zijde van de woonkamer is een deels overdekt terras toegevoegd. Aan de andere zijde is het volume uitgebreid met een groot overstek waarin extra slaapkamers en een tweede badkamer zijn gerealiseerd. De buitengevel is voorzien van een nieuwe schil van isolatie, stucwerk en aluminium kozijnen. De gekozen materialisering en kleurstelling van het ontwerp vormen een logisch contrast met het decor van de boomrijke omgeving. Hoewel het bestemmingsplan een beperkt bouwvlak kende en het perceel onderdeel is van een beschermde groenstructuur werd de ingreep door de gemeente gewaardeerd als verbetering van de beeldkwaliteit.

Het lager gelegen souterrain is voorzien van donker keimwerk om de horizontaliteit van het ontwerp te benadrukken. De bandramen in voor- en achtergevel versterken dit effect. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een verdiepte carport met sedumdak. De in het werk gestorte betonnen keerwand loopt door  tot aan de achterzijde van de woning en begeleidt de trappen naar entree en het bestaand terras aan de achtertuin.

 

De bestaande splitlevel-karakteristiek bood aanleiding om de woning in de breedte uit te breiden. Aan de zijde van de woonkamer is een deels overdekt terras toegevoegd. Aan de andere zijde is het volume uitgebreid met een groot overstek waarin extra slaapkamers en een tweede badkamer zijn gerealiseerd. De buitengevel is voorzien van een nieuwe schil van isolatie, stucwerk en aluminium kozijnen. De gekozen materialisering en kleurstelling van het ontwerp vormen een logisch contrast met het decor van de boomrijke omgeving. Hoewel het bestemmingsplan een beperkt bouwvlak kende en het perceel onderdeel is van een beschermde groenstructuur werd de ingreep door de gemeente gewaardeerd als verbetering van de beeldkwaliteit.

Het lager gelegen souterrain is voorzien van donker keimwerk om de horizontaliteit van het ontwerp te benadrukken. De bandramen in voor- en achtergevel versterken dit effect. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een verdiepte carport met sedumdak. De in het werk gestorte betonnen keerwand loopt door  tot aan de achterzijde van de woning en begeleidt de trappen naar entree en het bestaand terras aan de achtertuin.

 

 

 

 

 

 

 

 

mail@augustusarchitecten.nl  | +31(0)475 858 729  |  © 2018 Augustus Architecten